Absence Videoart with Jorge Luis Borges, Joan Vinyoli, Patrick Kavanagh and Joan Margarit poems

Absence


Dues videocreacions pel Museu de la Vida Rural

Dimecres 30 Novembre 2011 15:36
Escrit per Albert Carreras Ballart
El passat divendres 25 de novembre, s’estrenaren les dues últimes produccions del Museu, els audiovisuals La força de la mà de l’home i Absències de Ruth Somalo i Ivana Larrosa.
Absències i La força de la mà de l’home són dos curtmetratges  que reflexionen sobre el pas del temps, la relació de l’home amb la vida i la mort, la importància de l’entorn natural, el lligam a la terra… Exactament sobre tot allò de què parla, d’una manera o altra, el Museu mateix. Curtmetratge un, La força de la mà de l’home, micrometratge l’altre, Absències, condensen en ben poc temps els valors que transmet el Museu
Les dues peces han estat realitzades per la cineasta Ruth Somalo i la fotògrafa Ivana Larrosa. El músic Ferran Martínez n’ha creat la partitura i l’escriptor Jordi Llavina ha proposat el recull de fragments poètics que hi ressonen gràcies a la veu de Joan Margarit. La selecció es composa de versos dels següents poemes: La noche de San Juan de Jorge Luis Borges, Dies al camp de Joan Vinyoli, Capvespre i Crepuscle precisament de Margarit i Memory of my father de Patrick Kavanagh.

http://www.flickr.com/photos/museuvidarural/6400943997/in/photostream/